POGOJI UPORABE
Podjetje Makita d.o.o. je lastnik spletne strani podjetja Makita d.o.o. (v nadaljevanju “spletna stran”), ki s spletno stranjo upravlja, jo vzdržuje ali pa to opravljajo partnerji podjetja. Prosimo, da preberete in se seznanite s pogoji uporabe; pregledovanje in uporaba spletne strani Makita pomeni, da ste seznanjeni in se strinjate s pogoji uporabe.Makita lahko spremeni pogoje uporabe brez predhodnega opozorila. Pred uporabo strani si morate najprej prebrati pogoje uporabe, da se seznanite z najnovejšo različico.Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani pooblaščenih partnerjev podjetja Makita ali tretjih oseb. Z obiskovanjem teh spletnih strani se morate seznaniti in se strinjati tudi z njihovimi pogoji uporabe. 

Prepovedi
Z obiskovanjem spletne strani se strinjate, da ne boste:
 1. Kršili zakonov, predpisov ali uredb.
 2. Izvajali ali pomagali pri izvedbi protizakonitih dejanj.
 3. Ne boste sodelovali v dejanjih, ki lahko povzročijo izgubo ali škodujejo podjetju Makita ali tretjim osebam.
 4. Kršili zakonitih pravic posameznika, kot je pravica do lastnine ali zasebnosti in ne boste obrekovali ugleda podjetja Makita ali tretjih oseb.
 5. Ne boste sodelovali v dejanjih, ki kršijo osnovne standarde javnega reda in miru.
 6. Nalagali, uporabljali, razširjali ali dobavljali programske opreme ali podatkov, kot so računalniški virusi, ki bi lahko škodovali spletni strani, strežnikom, računalnikom ali drugi lastnini podjetja Makita ali tretjim osebam.
 7. Ne boste uporabljali lažnega elektronskega naslova z namenom zavajanja podjetja Makita ali tretjih oseb.
 8. Ne boste izvajali dejavnosti, ki jih podjetje Makita označuje za neprimerne.
Splošni pogoji
Podjetje Makita ne zagotavlja točnosti, časovne usklajenosti ali razpoložljivosti vsebine spletne strani. Podjetje Makita ni odgovorno za škodo ali izgubo, ki bi lahko nastala z uporabo spletne strani.  
Podjetje Makita ne zagotavlja varnosti spletne strani ali strežnikov. V nobenem primeru podjetje Makita ni odgovorno za škodo ali izgubo zaradi nenadnega izklopa naprave iz neznanega razloga, napake v napeljavi ali zaradi vzdrževanja, računalniškega virusa, pokvarjene datoteke ali podobne programske opreme, nepooblaščenega spreminjanja ali dostopa do datotek, objavljenih s strani tretjih oseb, itd.  
Podjetje Makita lahko brez predhodnega opozorila zamenja in/ali spreminja vsebino spletne strani in kadarkoli prekine storitve, ki so na voljo na spletni strani. Podjetje Makita ni odgovorno za škodo ali izgubo zaradi zamenjave ali spreminjanja vsebine spletne strani. Prav tako ni odgovorno za škodo ali izgubo, ki nastane zaradi začasne ali stalne ukinitve spletne strani iz kateregakoli razloga.
Spletna stran lahko vsebuje informacije o izdelkih in storitvah, ki niso na voljo v vseh regijah ali državah. Spletna stran ni zasnovana tako, da vedno podaja informacije za vsako regijo ali državo.Skupina Makita si pridržuje pravico do sprememb na spletni strani in pravico do obveščanja v vseh oblikah in načinih v zvezi s to spletno stranjo. Pridržujemo si pravico do sprememb katerihkoli podatkov, ki so navedeni na tej spletni strani. Vsi navedeni podatki so zgolj informativne narave in ne predstavljajo nikakršne obveze podjetja Makita d.o.o. ob dobavi izdelkov, saj se le ti lahko spreminjajo glede na dobavo in trenutno veljavno zakonodajo. Slike, opisi, tehnični podatki lahko odstopajo od realnega stanja produktov, ki so dobavljeni. Pridržujemo si pravico do morebitnih tiskarskih napak. Slike proizvodov na spletni strani lahko odstopajo od dejanskega stanja proizvoda. 

Avtorske pravice in zaščitene blagovne znamke
Podjetje Makita si pridržuje vse avtorske pravice za dokumente, slike in drugo vsebino, ki je objavljena na spletni strani, razen v izjemnih primerih. Vsi materiali na spletni strani so zaščiteni z zakonom o avtorskih pravicah in z drugimi veljavnimi mednarodnimi zakoni in pogodbenimi določili. Materiali na spletni strani so na voljo samo za osebno uporabo in za uporabo, ki je navedena na spletni strani. Materialov na spletni strani ne smete uporabljati, razmnoževati, spreminjati, nalagati, pošiljati, razširjati, posojati, oddajati, prodajati ali objavljati brez predhodnega pisnega potrdila podjetja Makita.
Pogoji uporabe, ki so navedeni v tem dokumentu, veljajo na domači strani in na vseh podstraneh spletne strani podjetja Makita in presegajo vse ostale pogoje uporabe, če le-ti obstajajo. Programska oprema spletne strani je avtorsko zaščiteno delo lastnikov. Uporaba te programske opreme je podrejena pogojem uporabe in licenčni pogodbi o uporabi med lastnikom programske opreme in uporabnikom ter je v skladu z zakoni o avtorskih pravicah in drugimi veljavnimi mednarodnimi zakoni in pogodbenimi določili.
Imena podjetij, izdelkov in logotipi, ki so uporabljeni na strani, so zaščitene blagovne znamke podjetja Makita.  Ostala imena izdelkov in podjetij, ki se nahajajo na spletni strani, so imena, blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke podjetij, ki jih proizvajajo.

Povezave do drugih spletnih strani
Spletne strani, ki imajo povezavo na spletni strani podjetja Makita (“povezave”) so neodvisne spletne strani, s katerimi upravljajo in jih vzdržujejo tretje osebe in niso pod nadzorom podjetja Makita. Povezave do drugih spletnih strani imajo svoja pravila uporabe, ki jih določa upravljalec tistih spletnih strani. Makita ne odgovarja za vsebino na straneh, do katerih obstajajo povezave na spletni strani podjetja Makita. Podjetje Makita v nobenem primeru ni odgovorno za škodo ali izgubo, ki bi nastala zaradi dostopa ali uporabe spletnih strani s povezavami.  
Nič na spletni strani podjetja Makita ne opisuje in priporoča vsebine povezav in/ali potrjuje vsebine, izdelkov in/ali storitev spletnih strani povezav. Nobena povezava ne zaznamuje kakršnegakoli partnerstva ali drugačne povezave med spletnimi stranmi v rubriki “povezave” in podjetjem Makita.

Povezave do spletne strani
Na katerikoli spletni strani lahko ustvarite povezavo do podjetja Makita, če ob tem obvestite podjetje Makita o svojem spletnem naslovu in navedete ime kontaktne osebe. Poleg tega se morate strinjati z naslednjimi pogoji:  
 1. V nobenem primeru podjetje Makita ni odgovorno za škodo ali izgubo, ki bi nastala zaradi povezave s spletno stranjo podjetja Makita.
 2. Podjetje Makita ne prevzema nobene odgovornosti ali obveznosti do povezave s spletno stranjo podjetja Makita. Povezava do spletne strani podjetja Makita ne odobri nobenih pravic do podjetja Makita.
 3. Spletni naslov in vsebina spletne strani podjetja Makita se lahko spremenita brez predhodnega opozorila. Opozorila o spremembah ali izbrisu ne bodo predhodno podana.  
 4. Ne bodo se ustvarile povratne ali navzkrižne povezave.
 5. Prosimo, poskrbite, da bo spletna stran podjetja Makita predstavljena tako, da lahko tretje osebe ugotovijo, da vsebina spletne strani podjetja Makita pripada samo podjetju Makita, npr., spletna stran podjetja Makita se ne sme pojaviti v oknu skupaj z drugo spletno stranjo.
 6. Prosimo, da ne uporabljate logotipov podjetja Makita brez dovoljenja podjetja Makita.  
 7. Povezave do spletne strani podjetja Makita ne bodo odobrene naslednjim spletnim stranem, prav tako se spletni naslov podjetja Makita ne sme pojaviti v elektronski pošti le-teh:
  • Spletnim stranem s protizakonito vsebino ali vsebino, ki krši osnovne standarde javnega reda in miru (napeljevanje h kriminalnim, protizakonitim ali asocialnim dejavnostim; vključno z izražanjem diskriminacije)
  • Spletnim stranem z vsebino za odrasle
  • Spletnim stranem z vsebino, ki je žaljiva do podjetja Makita, njenih podružnic ali tretjih oseb.
Zaščita podatkov
Podjetje Makita d.o.o.avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov.Podjetje Makita d.o.o.podatke o obiskanosti www.makita.si in www.makita-see.com uporablja za lastne potrebe.V primeru zbiranja osebnih podatkov je uporabnik na to v vsakem posameznem primeru opozorjen (registracija podaljšanja garancij, kontaktni obrazec, prijava na e-novice) in je pri tem namen zbiranja podatkov tudi naveden. Vse take osebne podatke Makita d.o.o. varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.