MAKITA V SLOVENIJI                                                                                                                                        

MAKITA je v Sloveniji začela s poslovanjem v novembru 2011 z novoustanovljeno družbo Makita d.o.o. in predstavništvom za države JV Evrope. Centrala za ta del Evrope, kamor spada tudi Slovenija, je bila pred tem v Avstriji, vendar se je generalno vodstvo na Japonskem zaradi dobre geografske lege Slovenije in boljše povezanosti s trgi držav iz bivše Jugoslavije odločilo preseliti sedež Makita Southeast Europe (MEE) iz Dunaja v Ljubljano. Danes MEE sodeluje s 14-imi državami JV Evrope. V prodajnem programu so profesionalna ročna orodja za uporabo na različnih področjih kot so kovinska, lesna, gradbena industrija, orodja za delo na vrtu, v gozdu in tudi za uporabo doma. Med širokim izborom orodij sta tudi priložena oprema in pribor.


Učinkovita distribucijska mreža v Vzhodni Evropi

MAKITA ima gosto mrežo specializiranih prodajalcev v Vzhodni Evropi, ki vsakemu kupcu MAKITA proizvodov nudijo prvovrstne storitve in profesionalno svetovanje. Partnerstvo med MAKITO in njenimi uvozniki, distributerji in trgovci temelji na zaupanju. Na podlagi dolgoletnih izkušenj in obojestranskega spoštovanja se je ta odnos do danes še bolj utrdil. 
MAKITA v skoraj vseh regijah Vzhodne Evrope podpira distribucijsko mrežo z visoko usposobljenimi inštruktorji za uporabo orodij, saj lahko le tako svoja orodja preko strokovnih svetovalcev Makita predstavi kupcem ob pravem času in na lokalnih trgih, neposredno uporabnikom. 
Tesne vezi s kupci, pa tudi upoštevanje želja strank pri oblikovanju proizvodov, so pri nas na prvem mestu. Ker želimo izpolniti vse želje in potrebe kupcev, bodo naši sodelavci v delo vložili vse svoje znanje in izkušnje ter kupcem ponudili proizvode, ki bodo v skladu z njihovimi željami in zahtevami.
Prednost Makite je tudi usposobljena in razširjena servisna mreža, na sedežu podjetja v Ljubljani pa se nahaja tudi tovarniški servis.


Misli usmerjene k okolju

Energetsko varčni proizvodni postopki in uporaba okolju prijaznih materialov ustrezajo našim okoljevarstvenim načelom.
Uvedba novih, okolju prijaznih materialov in tehnologij bistveno razbremenjuje okolje, MAKITA pa s tem prispeva svoj delež k zaščiti okolja in narave ter hkrati skrbi za zdravo prihodnost naših otrok.