DXT – Tehnologija globokega in natančnega rezanja
Natančno rezanje
Natančno rezanje je doseženo s pomočjo: dvojnega poteznega mehanizma z šestimi linearnimi krogličnimi ležaji  in hitrega in natančnega kotnega zaklepa, itd.
Dvojni potezni mehanizem
Prednosti Makitinih žag zaradi uporabe štirih kratkih jeklenih vodil namesto dveh dolgih so: manj tresljajev, gladko in natančno potezno rezanje.
Globoko rezanje
3-stopenjski zobniški prenos in pomična zaščita rezila na zadnji strani naprave omogočata večjo zmogljivost rezanja v spodnjo in stransko letev,to pa omogoča lažje rezanje robnih letev, ki jih večinoma obdelujemo s poteznimi kotnimi žagami.
  
   
 
Kompaktna oblika naprave omogoča lažje prenašanje v delovnem območju
Štiri kratka jeklena vodila so podprta s šestimi linearnimi krogličnimi ležaji, ki zagotavljajo gladek in natančen rob rezanja. Vodoraven gumiran ročaj omogoča dober oprijem in več nadzora ter olajša premikanje rok pri uporabi naprave z dodatnim stojalom. Natančna in izjemno pregledna kotna merilna lestvica omogoča enostavno nastavitev kota. Električna zavora hitro zaustavi žagin list in zagotavlja varno uporabo naprave.
  
 
Dvojna drsna zaščita vodila
Zgornji in spodnji deli se premikajo neodvisno drug od drugega; zgornja zaščita se pri poševnem rezanju premika navzven, spodnja zaščita pa se premika navznoter in pritrjuje obdelovance na mestu, kar omogoča natančno in gladko rezanje. Skupna višina 140 mm (5-1/2") omogoča veliko rezalno zmogljivost in dobro natančnost.